Žloutková omáčka se smetanou a rybím vývarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 412.7 mg
 - Draslík 102.7 mg
 - Vláknina 195.2 mg
 - Vitamín A 195.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme rybí vývar a smetanu. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
V misce vyšleháme 4 žloutky se třemi lžícemi chladného rybího vývaru do pěny. Provařenou jíšku odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme vyšlehané žloutky. Hladkou omáčku za stálého míchání znovu pomalu přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a mícháme do potřebné hustoty. Nalijeme do omáčníku a hned podáváme.