Kuřecí nádivka se zapečenými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 772.2 mg
 - Vláknina 8379 mg
 - Vitamín A 8379 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory, rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory dáme do misky a zakápneme olivovým olejem, trochu osolíme, opepříme (případně okořeníme dalším kořením - petrželka, tymián,...). Dobře vše promícháme a klademe do remosky (nebo do zapékací misky) střídavě plátky brambor, rajčat a papriky. Dáme péct na 180°C.
 - 
                                2
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trošku olivového oleje a osmažíme dozlatova. Přidáme na drobno nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a chvilku osmažíme.
 - 
                                3
Mezitím housku nakrájíme na drobné kostičky. Těsně před sundáním kuřecího masa a žampionů z plotýnky zalijeme housku mlékem. Přidáme směs kuřecího masa a žampionů a promícháme.
 - 
                                4
Takto vzniklou směs vložíme do remosky a zalijeme rozmíchaným vajíčkem.
 - 
                                5
Po cca 25-30min co se pekly brambory k nim přidáme misku se směsí a pečeme dalších 20-25minut (podle tloušťky plátků brambor).
 - 
                                6
Brambory po přidání směsi můžeme přikrýt pečícím papírem aby se nespálily.