Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
 - 200 g Slanina anglická
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 300 g Kaštany jedlé
 - 400 g Rýže dlouhozrnná
 - 150 ml Smetana
 - 150 ml Masový vývar
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 307 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 100.8 mg
 - Draslík 806.2 mg
 - Vláknina 1843.3 mg
 - Vitamín A 1843.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slupku kaštanů nařízeneme do kříže a 30 minut je vaříme do měkka. Po vychladnutí je oloupeme, smícháme s trochou smetany a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
 - 
                                2
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
 - 
                                3
Slaninu a cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na výpeku z masa dozlatova. Poté zasypeme moukou a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem. Pořádně rozmícháme a přidáme maso, kaštanové pyre, bobkový list a podusíme 30 minut.
 - 
                                4
Mezitím si uvaříme take rýži.
 - 
                                5
Omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme smetanu. Prohřejeme a můžeme podávat.