Cucky a cáry
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 30 g Pepř černý celý
 - 500 g Treska aljašská
 - 100 g Těstoviny Lasagne
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.18 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 687 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 46.3 mg
 - Draslík 944.9 mg
 - Vláknina 8066.5 mg
 - Vitamín A 8066.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasolenou tresku bacalao namočíme do studené vody a necháme 20 hodin máčet. Za tuto dobu 4 - 5 x vodu vyměníme.
 - 
                                2
Tresku slijeme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne. Slijeme, necháme vychladnout a tresku natrháme na kousky.
 - 
                                3
Ve větší nádobě se zesíleným dnem rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájená rajčata z konzervy, dusíme ještě 2 minuty. Přimícháme sladkou a uzenou papriku, tresku.
 - 
                                4
V mixéru zpracujeme šafrán, kuličky pepře a semínka kmínu na prášek. Přisypeme do hrnce s kuřecím vývarem, 15 minut zvolna vaříme, dokud se neodpaří část vody a omáčka nezhoustne.
 - 
                                5
Lasaně uvaříme ve vroucí vodě, do měkka. Přimícháme je do hrnce s omáčkou a dle chuti dosolíme. Posypeme nasekanou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou a podáváme.