Křepelky ve vinných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 190 mg
 - Draslík 940.2 mg
 - Vláknina 10825 mg
 - Vitamín A 10825 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky opláchneme a osušíme. Citróny rozkrájíme na 8 dílků, vždy jeden dílek vložíme do křepelky. Osolíme a zabalíme do plátků šunky, položíme na dva částečně se překrývající vinné listy, zabalíme, převážeme kuchyňským provázkem. Takto postupně zpracujeme všech 8 křepelek.
 - 
                                2
Vyskládáme na plech, zakapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut. Vyndáme z trouby, vidličkou nebo špejlí zkontrolujeme, zde je maso pečené, přeneseme na talíř.
 - 
                                3
Na talíři necháme 10 minut odpočívat, poté provázek odstraníme a sejmeme vinné listy.
 - 
                                4
Výpek z pekáče slijeme do hrnce, přilijeme vývar, sherry a přivedeme k varu, postupně zašleháváme máslo, až se šťáva leskne. Křepelky podáváme na vrstvě řeřichy, zalité šťávou z sherry.