Pečená jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 198 mg
 - Draslík 1287.9 mg
 - Vláknina 4132 mg
 - Vitamín A 4132 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu omyjeme a osušíme. Vložíme ji do pekáče, zakapeme olejem a zalijeme vínem.
 - 
                                2
Italskou petrželku nasekáme, smícháme s tymiánem, rozmarýnem, utřeným česnekem a nasypeme na jehněčí, zlehka přitlačíme.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme kýtu a pečeme 20 minut. Při pečení potíráme výpekem. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě hodinu.
 - 
                                4
Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočívat. Maso bude středně propečené až krvavé. Pokud chceme maso propečenější, necháme déle v troubě.