Hovězí enchiladas s červenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 137.5 mg
 - Draslík 254.6 mg
 - Vláknina 11822.8 mg
 - Vitamín A 11822.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka.
 - 
                                2
Sušené čili vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. Pak celý obsah misky vylijeme do mixéru a zpracujeme na hladkou pastu.
 - 
                                3
Maso slijeme a necháme vystydnout. Jeden šálek vývaru si ponecháme. Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek asi 2 minuty, zasypeme oreganem a kmínem. Přimícháme rozmixovanou pastu a vývar, jednu tortillu natrháme a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 10 minut, občas promícháme, až bude omáčka hustá. Maso natrháme na kousky, vložíme do omáčky a prohřejeme.
 - 
                                4
Na každou kukuřičnou tortillu položíme trochu masové směsi a zavineme. Ozdobíme proužky cibule, čerstvou petrželkou a podáváme s mangovou salsou.