Pečený losos s omáčkou z kvajávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 104 mg
 - Draslík 1131.6 mg
 - Vláknina 12250.8 mg
 - Vitamín A 12250.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 242 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kvajávy rozkrojíme napůl, měkkou dužinu se semeny dáme na síto vložené nad mísu, kvajávy protlačíme sítem, semena a slupky vyhodíme a dužinu ponecháme stranou.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 4 minuty na mírném plameni.
 - 
                                3
Dužinu z kvajávy smícháme s vývarem a ostrou paprikovou omáčkou. Vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne, udržujeme teplou.
 - 
                                4
Steaky z lososa potřeme z jedné strany olejem, okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme rýhovanou pánev a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, až bude spodní strana zlatavá, pak potřeme steaky olejem a obrátíme.
 - 
                                5
Hotové steaky přendáme na nahřátý talíř a podáváme v omáčce ozdobené proužky červené papriky. Podáváme s hlávkovým salátem.