Bramborový nákyp se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 159.2 mg
 - Draslík 1180.1 mg
 - Vláknina 17519.4 mg
 - Vitamín A 17519.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, překrojíme na půlky, vaříme v tlakovém hrnci cca 7 minut, poté slijeme, necháme odpařit a prolisujeme.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, česnek prolisujeme. V hrnci zahřejeme 20 g másla, cibuli na něm podusíme.
 - 
                                3
Potom přidáme rozmražený špenát, česnek, majoránku, sůl, muškátový oříšek, vodu a za stálého míchání dusíme směs přibližně 5 minut.
 - 
                                4
Žloutky se špenátem vmícháme do brambor, dle potřeby dochutíme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme ho do nákypu.
 - 
                                5
Formu na pečení vymažeme máslem a dáme do ní bramborovou směs. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a dáme na povrch nákypu.
 - 
                                6
Nákyp dáme do předehřáté trouby na 200°C a zapékáme asi 6 minut. Podáváme ve formě.