Francouzská bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1348 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 202.6 mg
 - Draslík 938.3 mg
 - Vláknina 9787.8 mg
 - Vitamín A 9787.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar uvedeme do varu, přidáme nastrouhané brambory a na mírném ohni povaříme cca 10 min.
 - 
                                2
Poté přidáme jogurt s rozšlehaným vejcem.
 - 
                                3
Podle chuti přidáme sůl, pepř, majoránku a ozdobíme petželkou.