Zelenina s pórkovými kolečky v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 49 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 117.9 mg
 - Vláknina 3437 mg
 - Vitamín A 3437 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
3 dl vody smícháme s rostlinnou želatinou (agarem) a vaříme, dokud se nerozpustí.
 - 
                                2
Mrkev, hrášek a pórek mezitím krátce povaříme v osolené a okyselené vodě, necháme okapat, promícháme s kapií.
 - 
                                3
Nádobu vypláchneme vodou, naplníme zeleninou a zalijeme rozpuštěnou želatinou. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, uložíme do lednice a necháme ztuhnout.