Tagliatelle s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 655 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 658.7 mg
 - Vláknina 7040 mg
 - Vitamín A 7040 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme omáčku. Omyjeme plátky lososa a pokrájíme na kousky. Šalotku a kopr jemně nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Cukety pokrájíme na kolečka nebo na tyčinky.
 - 
                                2
Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekanou šalotku, aniž by zhnědla. Přidáme kousky lososa a 2 minuty je smažíme tak, aby zatím ještě nezezlátly. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno, necháme ho prudce vyvařit a pak kousky ryb
 - 
                                3
posypeme koprem.
 - 
                                4
Do jiné pánve nalijeme zbývající olej a na něm osmažíme lehce rozmačkaný česnek tak, aby ještě nezhnědl. Vyhodíme ho a přidáme pokrájené cukety. Při střední teplotě je 3-4 minuty smažíme, přidáme špetku soli a pepře. Potom cukety vyjmeme a přidáme do pánve s lososem.
 - 
                                5
Uvařené těstoviny smícháme s horkou směsí lososa a cuket
 - 
                                6
a nakonec vše ještě posypeme pepřem. Ihned podáváme.