Makarony s jeseterem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1017 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 95.3 mg
 - Draslík 342.2 mg
 - Vláknina 6962.5 mg
 - Vitamín A 6962.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce. Přidáme špetku soli a s potřebným množstvím vody vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Pak rozválíme těsto válečkem na plát o tloušťce asi 3 mm, rozdělíme ho na pruhy, posypeme moukou, položíme na sebe a ještě jednou přejedeme válečkem. Vykrajujeme makarony a pokládáme je na vál.
 - 
                                3
Připravíme omáčku. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Petrželku nasekáme, kopr natrháme na kousky. Uzeného jesetera pokrájíme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přilejeme smetanu a při střední teplotě ji necháme trochu vyvařit. Přidáme kousky uzeného jesetera, po špetce soli a pepře a rybí maso prohřejeme.
 - 
                                5
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, jakmile budou al dente, promícháme s omáčkou s jeseterem, posypeme vše nasekanou petrželkou a natrhaným koprem a hotový pokrm horký podáváme.