Pilobřich vařený v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 1500 g Pilobřich ostnitý
  • 140 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 20.8 mg
  • Vláknina 199.8 mg
  • Vitamín A 199.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, vykucháme, odstřihneme ploutve, vevnitř potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 2

    6 g bazalky nasekáme na menší kousky a přidáme do spodního zásobníku na vodu u parního hrnce. Rybu necháme vařit v páře 30 minut.

  • 3

    Zbytek bazalky nasekáme, smícháme se zbytkem oleje, šťávou z citronu, špetkou soli a pepře a cukrem.

  • 4

    Uvařenou rybu servírujeme přelitou zálivkou.

Komentáře k receptu