Hruškový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 131 mg
 - Vláknina 6756.5 mg
 - Vitamín A 6756.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr s vodou a citronovou šťávou dáme do mísy a mírně zahřejeme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, přidáme hrušky, strouhaný zázvor a vaříme 15 minut doměkka. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Oloupeme a nakrájíme několik hrušek na ozdobu. Zbytek prolisujeme. Šťávu se sirupem nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a zmrazujeme 2 hodiny, až je kašovitý. Přendáme jej do misky a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vrátíme do mrazničky a zmrazíme dotuha. Poté dáme sorbet do chladničky změknout asi na 30 minut. Před podáváním ozdobíme.