Sýrový koláč krémový
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr moučkový
 - 125 g Sýr Cottage
 - 125 g Piškoty cukrářské
 - 250 g Sýr Ricotta
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mléko - podmáslí
 - 1 polévková lžíce Ořechy lískové
 - 1 polévková lžíce Krupice dětská
 - 3 polévková lžíce Hrozinky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 100.4 mg
 - Vláknina 738.3 mg
 - Vitamín A 738.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.
 - 
                                2
Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
 - 
                                3
Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.
 - 
                                4
Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.
 - 
                                5
Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.