Rigatoni s bílými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 182 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 596.8 mg
 - Vláknina 20662.4 mg
 - Vitamín A 20662.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na tenké plátky. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny, mrkev a vaříme 8 minut. Pak přidáme brokolici a vaříme ještě 3–4 minuty, až je vše měkké, ale ještě pevné.
 - 
                                3
Během vaření očistíme salát endivii a nakrájíme ho na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme salát, česnek a 2 minuty dusíme, až změkne. Pak přidáme slité a propláchnuté fazole. Prohřejeme asi 3 minuty.
 - 
                                4
Těstoviny, mrkev a brokolici necháme dobře okapat a dáme je do mísy. Vše důkladně promícháme se salátem, fazolemi a nastrouhaným parmazánem. Přidáme sůl a pepř podle chuti, upravíme na mísu a ihned podáváme.