Krevety se žloutkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 4481 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 408.9 mg
 - Draslík 254.1 mg
 - Vláknina 3290 mg
 - Vitamín A 3290 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne.
 - 
                                2
Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení.