Pražská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 204.7 mg
 - Draslík 83.7 mg
 - Vláknina 1545 mg
 - Vitamín A 1545 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2536.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
 - 
                                2
Když maso změkne, zahustíme šťávu nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
 - 
                                3
Před podáváním nakrájíme maso na plátky a do šťávy přidáme nasekané, natvrdo vařené vejce, nasekanou šunku a hrášek. Nakonec přidáme kousek másla a jemně nasekanou petrželku.