Jemné brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 846.4 mg
 - Vláknina 10210 mg
 - Vitamín A 10210 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a krátce je ovaříme v osolené vodě. Scedíme je a přendáme do kastrolu.
 - 
                                2
Brambory podlijeme vařící vodou a přidáme kousek másla. Dusíme doměkka tak, aby se voda zcela vydusila.
 - 
                                3
Při podávání zdobíme brambory snítkou petrželky.