Rýžový nákyp s tropickým ovocem
Suroviny
- 400 g Kompot ananasový
 - 225 g Rýže loupaná
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 1 kávová lžička Limetková kůra
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Karambola
 - 1 ks Papája zralá
 - 1.75 dl Jogurt bílý
 - 8.5 dl Mléko nízkotučné
 - 1 balení Želatina čirá
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 4 polévková lžíce Rum bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 3.1 mg
 - Draslík 163.2 mg
 - Vláknina 3807.5 mg
 - Vitamín A 3807.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 14.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dáme do pánve mléko a rýži a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude rýže měkká a mléko se do ní nevstřebá. Občas zamícháme a vaříme nad malým plamenem. Poté přendáme směs do mísy a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do rýže vmícháme cukr, ananasovou šťávu, bílý rum, jogurt, kousky ananasu, šťávu a kůru z limetky a vše smícháme s želatinou připravenou podle návodu..
 - 
                                3
Vypláchneme vodou formu na bábovku a vlijeme rýžovou směs. Upěchujeme a necháme 2 hodiny chladit.
 - 
                                4
Poté vyklopíme na talíř. Střed vyplníme směsí tropického ovoce.