Dezert krupicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 115 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 294.9 mg
 - Vláknina 15691.2 mg
 - Vitamín A 15691.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.
 - 
                                2
Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.
 - 
                                3
Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.