Lívance z mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 86 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 103.8 mg
 - Draslík 556.6 mg
 - Vláknina 15740 mg
 - Vitamín A 15740 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 806 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi zahřejeme 30 g másla a necháme ho vychladit, ale ne ztuhnout.
 - 
                                2
Mrkev oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme prosátou mouku, rozdrobené droždí, kypřící prášek, zamícháme, přimícháme muškátový ořech a mléko, nakonec do misky přidáme rozpuštěné máslo, přidáme vejce, dobře vařečkou promícháme a připravíme tekoucí lívancové těsto, které odložíme na 10 minut odpočinout na teplém místě.
 - 
                                3
Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící přeneseme těsto na pánev a na středním plamínku lívance pečeme z obou stran dozlatova. Upečené je udržujeme teplé až do jejích podávání.
 - 
                                4
Na jinou pánvičku dáme zbylé máslo, ihned přidáme cukr krupici a třtinový cukr, promícháme a mírně zahřáté stáhneme ze sporáku, aby máslo roztálo samotné. Důkladně mícháním spojíme cukr s máslem.
 - 
                                5
Hotové lívance přendáme na mělké talíře a přelité připraveným máslem s cukrem podáváme.