Dezert jablečný skořicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 190.1 mg
 - Vláknina 9621.8 mg
 - Vitamín A 9621.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prosijeme do mísy mouku, smícháme s cukrem. Na kousky nakrájíme máslo, přidáme sůl, vodu a hněteme, dokud nevytvoříme těsto. Z něj vytvarujeme kouli a necháme odpočinout v lednici 30 minut.
 - 
                                2
Na 200 stupňů předehřejeme troubu, dortovou formu vytřeme máslem, těsto rozdělíme na dva díly, jednu polovinu vrátíme do lednice.
 - 
                                3
Posypeme vál moukou. Z těsta vyválíme kruh o kousek větší, než je dortová forma. Těsto zvedneme a omotáme kolem válečku, abychom ho mohli lépe vložit do formy. Přiřízneme okraje těsta a formu vložíme na 15 minut do lednice.
 - 
                                4
Smícháme skořici, cukr, mouku. Na těsto narovnáme jablka nakrájená na plátky, posypeme skořicovým cukrem a poklademe máslem. Druhou část těsta vyválíme stejným způsobem jako první, okraje těsta v dortové formě navlhčíme vodou, kruh těsta položíme na jablka a okraje spodní i horní vrstvy přitiskneme k sobě.
 - 
                                5
Uprostřed koláče uděláme dva zářezy, aby mohla unikat pára. Horní stranu koláče potřeme mlékem a posypeme lžící cukru. Pečeme 45 minut.