Předkrm z hroznů a smetany s medem
Suroviny
- 150 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 g Majonéza
 - 250 g Jogurt bílý
 - 200 g Sýr Gouda 45%
 - 200 g Ořechy vlašské
 - 350 g Hroznové víno
 - 10 g Petržel - nať
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1139 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 744 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 106.4 mg
 - Draslík 584.2 mg
 - Vláknina 8590.9 mg
 - Vitamín A 8590.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu, majonézu, jogurt smícháme dohromady, osolíme, opepříme, podle chuti osladíme. Přimícháme citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Následovně vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, nasekané ořechy a omyté barevné víno. Ještě jednou promícháme a vložíme do lednice.
 - 
                                2
Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a pokapeme medem.