Broskvová roláda se šlehačkou
Suroviny
- 60 g Cukr krupice
 - 100 g Mouka polohrubá
 - 500 g Broskve
 - 60 g Med včelí
 - 200 ml Smetana na šlehání
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 246.8 mg
 - Draslík 248.9 mg
 - Vláknina 3896.8 mg
 - Vitamín A 3896.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.
 - 
                                3
Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
 - 
                                4
V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.
 - 
                                5
Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
 - 
                                6
Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.