Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru
Suroviny
- 150 g Mrkev kořen
 - 50 g Pórek
 - 150 g Aljašská Treska filé LIDL
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 100 ml Voda pitná
 - 240 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Sýr Ricotta
 - 1 polévková lžíce Ovesné vločky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 8.6 mg
 - Draslík 30.6 mg
 - Vláknina 2760 mg
 - Vitamín A 2760 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 236.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem dobře promyjeme lžíci ovesných vloček a necháme je v misce namočené ve vodě.
 - 
                                2
Očistíme a omyjeme kousek bílé části mladého pórku. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na něm zpěníme pórek, přimícháme mrkev a scezené vločky. Znovu vše promícháme, přilejeme vodu, přidáme malou špetku kmínu a pod pokličkou pomalu zeleninu dusíme 15 minut.
 - 
                                3
Mezitím omyjeme kousek rybího filetu z tresky (bez kostí). V malém rendlíku přivedeme k varu mléko s malou snítkou petrželové natě a filet ponoříme do vroucího mléka. Pomalu ho vaříme 5-8 minut doměkka. Poté scedíme (mléčný vývar zachytíme), vidličkou rybu rozmačkáme a dáme ji do mixéru. Přidáme k ní scezenou uvařenou zeleninu, lžíci čerstvého sýru a vše rozmixujeme na pyré. Pokud by bylo husté, zředíme ho podle potřeby 1-2 lžícemi mléčného vývaru z ryby.
 - 
                                4
Z tohoto množství odebereme jednu porci, kterou podáváme mírně teplou. Ostatní si dáme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme.