Zeleninový základ Ambiente
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 53 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 358.3 mg
- Vláknina 6722 mg
- Vitamín A 6722 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“. 
- 
                                2Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu. 
- 
                                3Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        