Indická samosa s uzeným kachním masem
Suroviny
- 30 g Cibulka jarní
- 400 g Kachní maso uzené
- 12 ml Olej sezamový
- 60 ml Kokosové mléko
- 3 ks Chilli paprička
- 12 plátek Těsto na jarní závitky
- 1.5 dl Voda pitná
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Vývar rybí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 29 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 83.6 mg
- Vláknina 9597 mg
- Vitamín A 9597 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kachní uzené maso nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájené chilli papričky. Přilijeme kokosové mléko, sezamový olej, rybí vývar a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. 
- 
                                2Listy těsta na jarní závitky namočíme do vody a nakrájíme je na menší čtverce. Do středu těsta lžící položíme připravenou náplň, spodním koncem těsta přikryjeme střed náplně. Potom vezmeme oba vrchní rohy a přeložíme je do středu, aby vznikl trojúhelník. 
- 
                                3Nakonec připravenou samosu navlhčíme, posypeme moukou a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme dozlatova přibližně 2-3 minuty. 
- 
                                4Osmažené samosi naaranžujeme na jednotlivé talíře a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        