Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 400 g Petržel - nať
 - 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Vaječný bílek slepičí
 - 400 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Žampiony čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 222.5 mg
 - Draslík 1729.8 mg
 - Vláknina 13892.8 mg
 - Vitamín A 13892.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 195.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony podusíme na másle, až pustí vodu. Poté je rozmixujeme. Do žampionů vmícháme pepř, sůl, bílky, smetanu, sladkou papriku a jemně posekanou petrželovou nať, dobře promícháme. Hmotou plníme máslem vymazané formičky, které přikryjeme alobalem. Formičky vložíme do vodní lázně do trouby a při teplotě 200 °C pečeme zhruba 85 minut.
 - 
                                2
V mezičase připravíme omáčku. Jemně nasekanou petrželovou nať smícháme s prolisovaným česnekem a alespoň 10 minut povaříme v drůbežím vývaru. Poté necháme mírně prochladnout, rozmixujeme, vmícháme smetanu a necháme prohřát.
 - 
                                3
Pudink servírujeme přelitý omáčkou.