Vepřové kotlety grilované a pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 711 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 793 mg
 - Vláknina 3377 mg
 - Vitamín A 3377 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat.
 - 
                                2
Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít.
 - 
                                3
Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou.