Telecí kotlety Valdostana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1478 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 1489 mg
 - Bílkoviny 180 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 862.7 mg
 - Draslík 2683.4 mg
 - Vláknina 1098.3 mg
 - Vitamín A 1098.3 mg
 - Vitamín B6 4.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kotlety zbavíme tuku a odřízneme část kosti. V každé kotletě nakrojíme malou kapsu. Maso osolíme, opepříme a kapsy naplníme vždy plátkem sýru. Kotlety zlehka naklepeme hladkou stranou paličky.
 - 
                                2
Připravené kotlety obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
 - 
                                3
Kotlety co nejpomaleji smažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Když maso po jedné straně zezlátne, smažíme ještě asi 4 minuty z druhé strany.
 - 
                                4
Kotlety na talířích rozkrojíme, maso má být lehce narůžovělé, šťavnaté a sýr rozpuštěný.
 - 
                                5
Ihned podáváme.