Pannacotta s karamelovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1021 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 278.6 mg
 - Draslík 1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky želatiny rozpustíme v misce s vodou.
 - 
                                2
V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem a za stálého míchání necháme teplotu vystoupit až na 80°C - ne však víc. Vmícháme připravenou želatinu a necháme ji ve smetaně úplně rozpustit.
 - 
                                3
Směs nalijeme do formiček nebo do menší formy na chlebíček a necháme 6 hodin v chladničce ztuhnout.
 - 
                                4
Ztuhlou směs vyklopíme z formiček nebo z fromy (v tom případě ji nakrájíme na plátky) a upravíme na talířky.
 - 
                                5
Do kastrůlku vsypeme cukr a zvolna rozpouštíme. Přidáme vodu a když karamel začne bublat, přilijeme smetanu. Krém zůstane karamelově zbarvený. Promícháme ještě metličkou a nalijeme na dezert.