Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Květák
 - 30 g Sýr Gran Moravia
 - 400 ml Voda pitná
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Hrášek mražený
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Karotka
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 672 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 799.9 mg
 - Vláknina 14036.4 mg
 - Vitamín A 14036.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci se síťkou přivedeme k varu vodu. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru (1 stonek) omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Fazolové mladé lusky, růžičky květáku, celer a karotku vložíme na síťku, hrnec zakryjeme a zeleninu uvaříme v páře téměř doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout, pak ji dáme do mísy a šťouchadlem na brambory ji rozmačkáme. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, vychladlé nastrouháme do mísy a smícháme je se zeleninou. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, přidáme žloutek, mouku, nastrouhaný tvrdý sýr, zmražený hrášek a znovu směs promícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.
 - 
                                2
Do misky nasypeme hladkou mouku, do které přimícháme sezamová semínka. V pánvi si rozehřejeme olivový olej. Ze zeleninové směsi vytvoříme kulaté karbanátky, obalíme je v připravené mouce, karbanátky v rukou mírně zploštíme a vložíme je do rozpáleného oleje. Osmažíme je z každé strany dozlatova.
 - 
                                3
Usmažené karbanátky poklademe na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Servírujeme je teplé i studené.