Grilovaná kýta s rajčatovým salátem
Suroviny
- 800 g Hovězí kýta
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 1 hrst Salát kadeřavý
 - 1 hrst Salát Rosso
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 3 polévková lžíce Mandle plátky
 - 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 77.3 mg
 - Draslík 817.6 mg
 - Vláknina 4622.6 mg
 - Vitamín A 4622.6 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si zálivku: do misky dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zálivku prošleháme.
 - 
                                2
Připravíme salát: omyjeme listy salátů, vodu z nich setřepeme a dáme do mísy. Omytá a osušená zralá rajčata, cherry rajčátka pokrájíme na čtvrtky a přidáme je k salátu. Očištěnou malou bulvu fenyklu sloupneme a nastrouháme na tenké plátky. Ze zelených lístků fenyklu otrháme jemné lístky, a spolu s nastrouháným fenyklem a loupanými mandlemi dáme do mísy. Zálivkou pokapeme salát a vidličkou ho zlehka promícháme.
 - 
                                3
Hovězí zadní kýtu - váleček ořechu o průměru asi 10cm - omyjeme a osušíme. Rozpálíme si gril, vložíme na něj váleček masa, přidáme omyté snítky rozmarýnu a bez oleje, pod poklicí, maso orestujeme z každé strany dozlatova po 5-7 minutách. Maso vyjmeme z grilu, odložíme ho na tác, ochutíme ho pepřem, solí a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté ze špalíčku masa nakrájíme tenké plátky, poklademe je do tvaru kruhu na kulatou velkou mísu. Doprostřed dáme připravený salát a servírujeme.