Holandská omáčka s růžovým grapefruitem podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 277.7 mg
 - Draslík 2943.9 mg
 - Vláknina 19657.2 mg
 - Vitamín A 19657.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 406.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jednoho růžového grapefruitu ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, dále pak vymačkáme šťávu z jednoho citronu a rozdrtíme 6 semen koriandru. Olivový olej mírně zahřejeme.
 - 
                                2
Misku s teplou vodou, žloutky a koriandrem zahříváme ve vroucí vodní lázni, směs šleháme, až žloutky zblednou. Misku odstavíme, směs šleháme ještě asi 3 minuty až mírně zchladne a za stálého šlehání velmi pomalu přiléváme olej.
 - 
                                3
Grapefruitovou šťávu s kůrou v rendlíku zahříváme při střední teplotě, až se odpaří na obsah asi třech lžic, vše pak všleháme do holandské omáčky. Podle chuti přisolíme mořskou solí.
 - 
                                4
Takto připravená omáčka je vhodná k rybám, zvláště k pstruhovitým a lososovitým. Musí se ihned spotřebovat.