Grilovaný lilek s mátovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 300.7 mg
 - Vláknina 7433.3 mg
 - Vitamín A 7433.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, petrželku a mátu posekáme najemno. Na grilu nebo grilovací pánvi opečeme plátky lilků z obou stran. Do misky nalijeme olej, ocet, přisypeme petrželku s mátou a česnekem, přidáme mořskou sůl, čerstvě mletý pepř z mlýnku a promícháme. Do této marinády vložíme grilované plátky lilků a necháme chvíli marinovat.
 - 
                                2
Lilky podáváme s nasucho opečenými krajíčky bílé veky nebo toastového chleba.