Kachna pečená s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 596 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 133 mg
 - Draslík 446.2 mg
 - Vláknina 4463.8 mg
 - Vitamín A 4463.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny, přidáme posekanou šalvěj, celou skořici, celý česnek, dutinu uzavřeme a zpevníme párátkem. Kachnu vložíme do pekáče, dáme do vyhřáté trouby péct, asi po 45 minutách přidáme do výpeku druhou polovinu pomeranče, podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Z výpeku sebereme přebytečný tuk.
 - 
                                2
Kachnu naporcujeme, skořici vyhodíme, pomeranče nakrájíme na malé kousky, smícháme s výpekem a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
