Kuřecí řízky na slanině a bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 104.5 mg
 - Draslík 603.8 mg
 - Vláknina 52.5 mg
 - Vitamín A 52.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
 - 
                                4
Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře.
 - 
                                5
Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme.