Zapékané sendviče
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 75 g Hořčice Dijonská
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 8 plátek Sýr Ementál (Primátor)
 - 4 plátek Šunka dušená
 - 8 plátek Chléb toastový
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 644 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 252.6 mg
 - Draslík 270.1 mg
 - Vláknina 7559.8 mg
 - Vitamín A 7559.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny plátky toustového chleba potřeme z jedné strany hořčicí. Mezi dva plátky vložíme plátek sýra, na něj plátek šunky a pak opět plátek sýra. Chleby rozkrojíme úhlopříčně na trojúhelníky.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme olejem a připravené sendviče do ní těsně vedle sebe naskládáme.
 - 
                                3
V hrnku rozšleháme vajíčka s mlékem, podle chuti opepříme a osolíme, nalijeme na sendviče do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme worcesterovou omáčkou.
 - 
                                4
Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, sendviče zapékáme 20 až 25 minut a pak ihned teplé podáváme.