Losos po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 104 mg
 - Draslík 685.3 mg
 - Vláknina 468 mg
 - Vitamín A 468 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
V míse smícháme rýžové víno, cukr a sójovou omáčku. Do připravené marinády vložíme filety z lososa a necháme je marinovat alespoň 5 minut.
 - 
                                3
Lososa pečeme v rozehřáté pánvi bez tuku 2 minuty z každé strany, pak přilijeme marinádu a pečeme ještě další 2 až 3 minuty. Upečené filety vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
 - 
                                4
Do pánve přilijeme ocet, omáčku promícháme, prohřejeme a přelijeme na porce ryby. Pak je ještě posypeme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.