Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
 - 800 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 - 0.94 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kečup jemný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 891 mg
 - Vláknina 2229.7 mg
 - Vitamín A 2229.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň 30 minut v chladu odležet.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme vodu, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké plátky masa rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se žampionovou směsí..