Žemlovka se třemi sýry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1456 kcal
 - Sacharidy 215 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 2619 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 210 g
 - Cholesterol 290.9 mg
 - Draslík 951.6 mg
 - Vláknina 35333.6 mg
 - Vitamín A 35333.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 638 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku ohřejeme mléko. Plochou zapékací mísu vytřeme máslem.
 - 
                                2
Čtyři plátky toustového chleba překrojíme diagonálně, každý na dva trojúhelníky, zbylé dva nakrájíme na kostičky. Chlebové trojúhelníky namočíme v mléce a urovnáme přes sebe, jako tašky na střeše po okraji mísy. Do zbylého mléka namočíme kostičky chleba a necháme ho chvíli stát.
 - 
                                3
Žloutky promícháme v míse s kostičkami chleba, můžeme i se zbylým mlékem. Sýry Fontina a Gruyere nastrouháme na hrubo, Nivu rozdrobíme. Vše přidáme ke směsi žloutků a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem.
 - 
                                4
Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do sýrové směsi. Směs nalijeme na připravený chléb v zapékací míse. Žemlovku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut.
 - 
                                5
Podáváme v zapékací míse.
 - 
                                6