Fazolová polévka s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 12.2 mg
 - Draslík 730.3 mg
 - Vláknina 13046.8 mg
 - Vitamín A 13046.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnuté fazole namočíme do 1/2 l studené vody a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Kysané zelí překrájíme, zalijeme 400 ml vody a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmahneme a poprášíme paprikou. Po zpěnění zalijeme zbylou vodou, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
 - 
                                4
Přidáme měkké fazole i s vodou, ve které se vařily, zelí i s vývarem, mléko, sůl, pepř a dolijeme trochu vody. Chvíli povaříme a podáváme.