Gratinované telecí filé
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 150 g Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Brokolice
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 539 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 315.6 mg
 - Draslík 981.1 mg
 - Vláknina 8115.5 mg
 - Vitamín A 8115.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 113.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme chvíli v chladu odležet. Očištěnou zeleninu a brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a brokolici rozdělíme na růžičky. Plátky masa poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na másle. Urovnáme do pekáče a obložíme zeleninou. Žloutky, smetanu a nastrouhaný sýr promícháme, přidáme nasekanou petrželku a směs rozdělíme na maso se zeleninou. Pokrm zprudka zapečeme v horké troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hráškovým pyré.