Malidžano-lilkový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 36 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 19056.2 mg
- Vitamín A 19056.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Lilky omyjeme, osušíme, celé položíme na plech a upečeme je nasucho v troubě při 185°C. Upečené lilky mají až černou barvu. 
- 
                                2Mírně vychladlé lilky sloupneme a v míse je rozmačkáme vidličkou. 
- 
                                3Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný balkánský sýr, rozsekané vlašské ořechy, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                4V pánvičce rozehřejeme olej na vysokou teplotu a postupně ho vmícháme k lilkům. 
- 
                                5Salát podáváme ozdobený nakrájenými kolečky rajčat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        