Bandurská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 74.8 mg
 - Draslík 337.5 mg
 - Vláknina 8097.8 mg
 - Vitamín A 8097.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme den dopředu doměkka v 0.5 litru vody.
 - 
                                2
Pak je slijeme a druhý den oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Do kastrolku si dáme 1/2 litr vody a když se začne vařit, vsypeme do ní 4 lžíce těstovinové rýže (např. tarhoňa) a vaříme ji přibližně 5 minut. Pak ji scedíme.
 - 
                                4
Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                5
V hrnci si za stálého míchání přivedeme k varu podmáslí, smetanu a máslo. Přidáme uvařenou těstovinovou rýži a brambory.
 - 
                                6
Přimícháme kopr, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (asi 4 minuty) a podáváme.