Pizza s krůtím masem
Suroviny
- 18 g Cukr krupice
- 22.5 g Droždí
- 150 g Celer řapíkatý
- 350 g Krůtí prsa
- 150 g Sýr Parmezán
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 52.5 ml Olej olivový
- 322.5 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 1.5 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Kečup
- 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 23 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 394.7 mg
- Vláknina 8896.5 mg
- Vitamín A 8896.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Základní těsto na pizzu [20279]: 
- 
                                2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. 
- 
                                3Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. 
- 
                                4Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. 
- 
                                5Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou. 
- 
                                6Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na proužky nakrájenou papriku, cibuli a necháme 5 minut orestovat. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a směs odložíme stranou. 
- 
                                7Krůtí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na slabé proužky, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a osmahneme. Podle chuti přidáme kečup a necháme vychladnout. 
- 
                                8Připravené těsto na pizzu posypeme najemno nasekanou bazalkou a oreganem, rozdělíme na něj zeleninu a krůtí maso, navrch nastrouháme parmezán a zakápneme olivovým olejem. 
- 
                                9Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 25 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            