Čočkovo-fazolový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 22 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 200.5 mg
- Vláknina 9995 mg
- Vitamín A 9995 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fazole a čočku, namočené minimálně na 8 hodin, propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme na mírném stupni pod poklicí do úplného změknutí. Po uvaření fazole a čočku osolíme a slijeme všechnu vodu. 
- 
                                2Po zchladnutí promícháme se šťávou z 1 citronu a poklademe na ozdobnou mísu, vyloženou ledovým salátem. 
- 
                                3Nakonec salát zakapeme olivovým olejem a posypeme směsí nasekaných černých oliv a petržele. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        