Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem
Suroviny
- 50 g Olivy černé
 - 180 g Sýr Brynza
 - 150 g Sýr tavený smetanový
 - 180 g Uzené maso vařené
 - 50 g Olivy zelené
 - 500 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 g Droždí
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Paprika červená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2.3 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Sýr Čedar
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1067 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 844 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 12.6 mg
 - Draslík 215.8 mg
 - Vláknina 2138 mg
 - Vitamín A 2138 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.
 - 
                                2
Na přípravu náplně si připravíme 3 druhy sýru: sýr Brynzu, tavený smetanový sýr a nastrouhaný sýr Čedar. Vařené libové uzené maso pomeleme nahrubo na masovém mlýnku. Vše dáme do mísy, přidáme bílý pepř, mletou červenou papriku a vyšleháme lehký krém.
 - 
                                3
Nakládané zelené a černé olivy pokrájíme na plátky a vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky, silné 3 -4 mm a o průměru přibližně 15 - 17 cm.
 - 
                                5
Náplň rozdělíme na 4 díly. Na polovinu každé placky poklademe náplň. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby nám náplň nevytekla.
 - 
                                6
Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé.